Jako minulý rok, jsem si i letos nemohla nechat ujít tuhle skvělou rostlinu a taky ten super pocit, kdy s košíkem lítáte po zapomenutém lese a jste jako babka bylinářka. Samozřejmě že nejlepší je medvědí česnek čerstvý na chlebu s tvarohem. Ale ráda bych si ho vychutnala i po zbytek roku kdy není k dostání. A tak jsem si vymyslela, jak ho udržet na dalších pár měsíců (jenže ho určitě sním za pár týdnů).

12966513_10206462193292869_1826627358_n (1)

Bude to takové jednoduché pesto: 500g čerstvého špenátu, 100g medvědího česneku, stroužek klasického česneku, olivový olej. 

Stroužek česneku nakrájíme na kostičky a dáme do mixéru společně se špenátem a medvědím česnekem, zakápneme trochou oleje a mixujeme. Postupně přidáváme olej, aby vzniklo husté hladké pesto.

Všechno je za studena, tudíž tam zůstanou všechny potřebné vitamíny a máte universální hmotu na  cokoliv. Na těstoviny, na tousty, na maso nebo když se časem rozhodnete udělat si máslo se špenátem a česnekem.

Mňamka! Znáte medvědí česnek? Jak ho v kuchyni využíváte?